Prvi Maj Srbija

Autor xsaint | 1 Maj, 2007, 19:07

Nisam verovao, ali istina je, i ljudi u Srbiji slave 1. maj. Imam 26 godina i nikad nisam slavio ovaj dan, dok moj kolega, 6 godina mladji, slavi (na reci uz rostilj,pivo i dr.). Meni je drago da imam 2 dana slobodno da se odmorim, i to je jedino sto hocu da radim za ovaj praznik... praznik rada. Ipak, ako bi pitali bilo kog poslodavca, sigurno nece reci da je 1. maj neradan dan. Znam iz iskustva.

Jedino me nervira sto su ulice puste i nista ne radi.

Potajno sam se nadao da ce pljusnuti kisa kako bi mi ulepsala dan spavanja i lencarenja,Kul

juce mi je bas stariji kolega pricao da svake godine na danasnji dan padne kisa, redovno.

Mozda kasnije budem imao nesto pametnije da napisem, trenutno sam "empty headed". Naskidao sam se serija u poslednjih nekoliko meseci,tako da sada uzivam u njima. Ako do sada niste gledali, preporucujem da OBAVEZNO pogledate seriju "Prison break". Javite se, dacu vam linkove za download epizoda. Takodje, Heroes je isto odlicna serija i, naravno, Lost.

 

Mediji u Srbiji

Autor xsaint | 25 Apr, 2007, 14:01

Mnogo tema zelim da pokrenem, tesko je odluciti se za najzanimljiviju. Bavim se medijima, NVO-ima, ljudskim i manjinskim pravima, internetom i jos mnogim stvarima.

Zanima me koliko ljudi koji su stalno online znaju o medijskoj sceni u Srbiji, 

sa aspekta zakona, radiodifuzne agencije, RATEL-a. Zanima me da li uopste obicni gradjani znaju sta se desava sa lokalnim medijima, i koliko ce njih nestati u toku ove godine.

Najzanimljiviji su, bar meni, mediji civilnog sektora, odnosno  mediji ciji su osnivaci NVO / udruzenja gradjana. Mislim da je ovo prilika za jake nevladine organizacije da se udruze i dobiju medijski prostor za promociju gradjanskih prava i vrednosti gradjanskog drustva. Mediji civilnog sektora imaju znatne finansijske olaksice prilikom koriscenja frekvencije i mislim da NVO koje su aktivne mogu lako da pokriju te troskove, narocito imajuci u vidu koliku korist mogu imati od medijskog prostora koji ce koristiti.